Вкусът на праза е много специфичен, но това не пречи да го предлагаме на детето без задължението да изяде всичко.
Вкусът се възпитава, нали така?
Facebook Comments Box
30 мин.
лесно
9 +
1 бр. стрък праз
1 бр. сладък картоф
обезсолено сирене (с големината на кибритена кутийка)
Подправки: босилек, мащерка и лимон
Праз: витамини А, К и С и минерали натрий, калий, калций и магнезий, баластни вещества. Сладък картоф: витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, селен, фосфор, магнезий, калций
1. Обелваме и нарязваме сладкият картоф. Поставяме го във вряща вода. Когато е полуготов прибавяме към него празът и варим до пълнa готовност на зеленчуците. Прибавяме подправките.
2. Пасираме готовите зеленчуци заедно с подправките.
3. Сервираме със сирене. Може да поднесете на детето и стрък праз, за да се запознае с вкуса му по свое усмотрение.
Вкусът на праза е много специфичен, но това не пречи да го предлагаме на детето без задължението да изяде всичко.
Вкусът се възпитава, нали така?