Вкусни меки палачинки

60 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 бр. яйца
1/2 от кофичка кисело мляко
1 ч.ч. вода
1 к.л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1 ч.ч. брашно (по ваше желание). Важно: ако решите да използвате без глутеново брашно, по-трудно ще обръщате палачинките в тигана.)
кокосово масло за намазване на тигана
плодове според сезона

Хранителен състав:

Яйце: витамините В4, В5, В12 и Е. Миниралите желязо, калий, калций, магнезий, фосфор, цинк.

Кисело мляко 3,6% масленост: витамините А, В4, D и минералите калий, калций, магнезий, флуорид, натрий, селен, фосфор и цинк.

Брашно:

Стъпки на приготвяне

1. В дълбок съд "гасим" содата в киселото мляко. Когато набъбне към тях прибавяме яйцата, солта и разбиваме добре. Накрая добавяме водата и брашното. Бъркаме до получаване на гъста смес - като боза.

2. Използваме за мазнина кокосово масло, което издържа на по-високи температури.

3. Готовите палачинки може да гарнираме с мед и плодове.

Вкусни меки палачинки

Вкусни меки палачинки

Години наред в желанието си да правя здравословни палачинки, получавах като краен резултат – дървени палачинки. Със снизхождение вкъщи отчупвахме от палачинките хапка след хапка.

Все пак открих рецепта за меки, вкусни палачинки без прясно мляко в тях. Ура!

papkane2

Facebook Comments Box


2 thoughts on “Вкусни меки палачинки”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *