Домашна лазаня супа

50 мин.

лесно

15 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 гласа, средно: 4,14 от 5)
Loading...

Необходими продукти

250 гр. паста „Фарфале”
1 с.л. зехтин
1 гл. лук, нарязан на кубчета
3 скилидки чесън, смлени
1 ч.л. сух риган
2 с.л. доматено пюре
2 ч. доматен сос
2 ч. пилешки бульон или вода
3 ч. бейби спанак, нарязан
1/4 ч. рикота сирене
1/2 ч. кашкавал, рендосан
1/4 ч. пармезан
подправки: пресен магданоз, нарязан на ситно

Хранителен състав:

Паста: минирали йод, калий, калций, манган, магнезий, селен, натрий, фосфор, хром, цинк, целулоза и 19 аминокиселини

Стъпки на приготвяне

1. Загряваме зехтин и малко вода на средно-висока температура. Добавяме лука и го задушаваме за 3 минути. Добавяме каймата и я разтрошаваме с лъжица. Готвим докато месото потъмнее (полуготово). прибавяме чесъна и разбъркваме добре. Готвим още за 1-2 мин.

2. Добавете доматен сос, пилешки бульон и пастата. Оставяме сместа до кипене и след това покриваме с капак. Намаляваме силата на котлона до средно - ниска и готвим в продължение на 12-15 минути или до готовност на пастата.
2 мин. преди да свалим ястието от котлона добавяме спанака и разбъркваме добре.

3. Включваме фурната на функция за печене на грил. Пресипваме сместа в купички/ гювечета. (подходящи за загряване) Слагаме върху всяка купа със супа по 1с.л. сирене рикота, шепа кашкавал и поръсваме с пармезан. Запичаме за 2-3 минути или докато сиренето се стопи и стане леко златисто. Вадим от фурната и поръсваме с прясно нарязан магданоз.

Домашна лазаня супа

Домашна лазаня супа

ДОМАШНА ЛАЗАНЯ СУПА

Домашната лазаня има много варианти, ястието е популярно в цяла Италия. За приготвянето й обаче се изисква  много време за подготовка и това вероятно е и причината да се прави само за празниците.

В неаполитанските рецепти се приготвя с много богат сос, в който има малки топки от мляно месо, които са гарнирани с листове тестени изделия.

Въпреки трудността по приготвянето й обаче, има и практичен за домакинята начин. Например  може да бъде приготвена в деня преди празника и да се остави да „почине“ в хладилника.

ИСТОРИЯТА НА ЛАЗАНЯТА

Историята на  неаполитанската паста  ни връща много назад по време на управлението на двете Сицилии, когато готвачите в двора на крал Фердинандо II приготвят много богати ястия. Именно те са измислили тази рецепта, като влагали между различните листа паста много съставки – месо, яйца, сос и сирене. Легендата разказва, че Фердинанд II толкова много обичал да се наслаждава на този вкус, че получил прякора  „Крал Лазаня“, който е много подходящ за неговата безспорна страст. 🙂


Сега нека се върнем към нашето време и нека вдигне ръката си, всеки, който никога не правил лазаня, защото мисли, че е твърде трудно. Позволете ми да ви предам няколко тайни, така че да можете да научите най-лесния начин да направите това вкусно ястие, за вашето семейство и гости! Да, тази лазаня е по-различна – супа, но не отстъпва по нищо на оригинала! Разбирам го точно когато й се наслаждавам – топла и ароматна. Тя засища глада ни и успокоява душата ни.  Не бих отказала и чаша червено вино. 🙂

Насладете се!

 

ВИЖТЕ ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ И ВКУСНИ РЕЦЕПТИ ОТ САЙТА НИ:

Най-добрата гъста супа от леща и кейл

Пилешка супа с броколи и зеленчуци

Киноа с пиле, спанак и кашкавал

detski rojden den

 

Facebook Comments Box


1 thought on “Домашна лазаня супа”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *