Каша от киноа с круша

30 мин.

лесно

7 м.

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 гласа, средно: 4,75 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с.л. киноа, накисната предната вечер във вода и 1 ч.л. оцет или сок от лимон или суроватка
1 бр. круша
1с.л. кокосово масло
Подправки: канела или ванилия

Хранителен състав:

Киноа: протеини; витамините А и Е.; миниралите цинк, желязо, магнезий, манган и фосфор.

Круша: витамините А, В4, С, фолиева киселина, калий и фосфор.

Стъпки на приготвяне

1. В тенджера кипваме около 200 мл. вода. Прибавяме киноата и варим на умерен котлон около 10-12 мин. Махаме тенджерата от огъня и оставяме за 5 мин. със затворен капак.

2. Обелваме крушата и я пюрираме. Прибавяме и сварената елда и пасираме повторно до получаване на хомогенна смес. Накрая добавяме мазнината и разбъркваме добре!

Каша от киноа с круша

Каша от киноа с круша

КАША ОТ КИНОА С КРУША

Каша от киноа с круша е един любим вариант на зърнена закуска с плод на моята дъщеря.

КАКВО ВИ Е НЕОБХОДИМО ЗА ТАЗИ РЕЦЕПТА:

КИНОА: Изплакнете под ечаща вода за поне 30 секунди. Отцедете добре. Тази стъпка премахва всякаква горчивина от външната страна на киноата (причинена от естествено срещащи се сапонини). Кипвате водата и оставете сместа. Силата на котлона е дотолкова силна, че да поддържате леко кипене. Гответе около 10 минути. Отстранете тенджерата от котлона, покрийте я и оставете киноата да се задушава за 5-10 минути. Тази стъпка дава време на киноата да се отвори на малки къдрици и да стане пухкава.

КРУША:  Нарязвам на малки паренца и пюрирам заедно с киноата. В крайна сметка включването на повече плодове и зеленчуци в диетата помага на децата да развият собствените си вкусове. Помага също така и да култивират здравословни хранителни навици през целия живот. Проучванията показват, че децата, които ядат повече плодове и зеленчуци като малки, също ядат повече плодове и зеленчуци като възрастни.

КОКОСОВА МАЗНИНА: Въпреки, че масово кокосовата мазнина се счита за полезна, то Американската педиатрична организация излезе със становище, в което препоръчва на родителите да използват масло или зехтин. Аз редувам мазнните, които предлагам на децата си. В сладките храни използвам кокосова мазнина, а в солените ястия използвам зехтин, олио, рапично масло или краве масло.

ОЩЕ ВКУСНИ РЕЦЕПТИ:

Овесена каша с манго и банан

Овесена каша с банан и тахан

Каша от просо и киноа с ябълка и банан

 

здравословен за за детски рецепти

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *