Постен кекс с домашно сладко

50 мин.

лесно

12+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 ч.ч. (малко бебешко бурканче) сладко от смокини или друг вид по желание
1 ч.ч. студена вода
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
3 ч.ч. брашно
1 с.л. какао или 2 с.л. брашно от рожков
1 ванилия
1 ч.л. канела (по желание)
1 шепа едро счукани орехи (по желание)
пудра захар за поръсване

Хранителен състав:

Стъпки на приготвяне

1. Разбъркваме на ръка сладкото с водата, захарта и олиото. В отделен съд смесваме пресятото брашно със содата, какаото (брашното от рожков), ванилията и канелата. Прибавяме постепенно сухите към течните съставки и разбъркваме добре. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс, като най-отгоре поставяме орехите. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 мин. Проверяваме кекса дали е готов като го прободем с клечка за зъби и тя остане суха. Още топъл го обръщаме и поръсваме с пудра захар. Внимание: за много малки деца е по-безопасно да пропуснем орехите, за да ги предпазим от задавяне.

Постен кекс с домашно сладко

Постен кекс с домашно сладко

papkane

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *