Лешникови бисквитки от пулпа

40 мин.

лесно

12 м.

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 гласа, средно: 3,86 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 ч. пулпа от лешници
1 ч. брашно (аз използвах типово)
3 с. л. мед
40 гр. кселитол ( здравословна захар)
1 бр. ванилия
2 щипки канела
1 с. л. лешников тахан
50 гр. овесени ядки
1 щипка сол
1 к. л .сода

Хранителен състав:

Ксилитол: многоатомен захарен алкохол, с петвъглеродна структура, който е природен продукт и се извлича от растенията. Помага в профилактиката срещу кариеси. Прочети още на: http://www.puls.bg/health/dental/news_7997.html

Стъпки на приготвяне

1. В дълбока купа смесваме всички съставки. Разбъркваме ги добре и ги оставяме за 30 мин. да се овкусят добре.

2. С лъжица загребваме от сместа и я изсипваме върху тава застлана с хартия за печене. Притискваме/сплескваме всяка една бисквитка с пръсти или с дъното на чаша и печем в предварително загряна фурна на 170 градуса докато покафенеят! Внимавайте: бързо изгарят!

Лешникови бисквитки от пулпа

Лешникови бисквитки от пулпа

Лешникови бисквитки от пулпа.

Здравейте всички, днес ще ви покажа рецептата за най-добрите бисквити от лешникова пулпа!

Какво правите с остатъците от лешникова каша, което остава когато правите ядково мляко? Е, ние правим бисквитки. Опитвам се да ги направя колкото е възможно по-здравословно, но понякога добавям парченца тъмен шоколад. Детето ми обожават тези „бисквитки“ толкова, колкото и да пийва домашно бадемово мляко.

Преди да открия тази рецепта винаги съм се чудила, какво да направя с нея.  Ние българите сме научени, че трябва да изяждаме последните си залъчета и да не хвърляме храна. Така че след като съм направила ядково мляко или ядкова майонеза, ядковата каша която ми остава притворих в бисквитки, които приготвям за нула време, за същото време се изяждат. Рецептата е подходяща  в случаи, че сте решили да постите или имате алергия към млечни, яйца, например!

Както казах, много е вкусна тази рецепта с акцент, какво да правим лешникова пулпа. Процеса на получаването й е: лешници или други ядки, от които сме направили майонеза или ядково мляко. Останалите фино смлени ядки, които досега изхвърлях, този път оползотворих и съм  истински доволна от резултата. Ако не сте правили досега такъв кулинарен експеримент, направете го!

Това е и един прекрасен начин да захраните детето с ядки, без притеснение от задавяне.

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *