Първата торта – здравословна и вкусна

50 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 гласа, средно: 4,25 от 5)
Loading...

Необходими продукти

ЗА БЛАТА:
3/4 ч. брашно
1/3 ч. картофено нишесте
1 яйчен жълтък
1 бр. ябълка
1/2 от банан
110 гр. кисело мляко
2 ч.л. агаве или кленов сироп
1 канела пръчка
лимонова кора
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
ЗА КРЕМА:
320 гр. крема сирене
120 гр. пюре от ябълки
ванилия
ЗА УКРАСА:
захарни пръчици

Хранителен състав:

Стъпки на приготвяне

1. Първо приготвяме подово пюре за да направим блата на тортата сладък. В съд за готвене на пара варим ябълката за 10 мин. За повече аромат добавяме кората от лимон и канелата. Към готовата ябълка добавяме банана, киселото мляко и пюрираме. (канелата и кората от лимон изхвърляме )

2. В дълбок съд разбиваме подсладителя, жълтъка и пюрето от плодове. Добавяме към тях брашното, картофеното нишесте, бакпулверът, содата и отново разбъркваме добре. Изсипваме сместа във форма за печене и печем в предварително загряна фурна на 180 гр. за 25 мин или до готовност на блата.

3. През това време в друга дълбока купа разбиваме с миксер съставките за крема до гладкост. В случай, че крема ви стане много рядък, може да добавите кокосово брашно за сгъстяване.

4. С помощта на широка чаша или малка чиния изрязваме няколко кръгчета. Тортата ще я направим от два блата един върху друг.

5. Намазваме добре с крема между двата блата. След това намазваме цялата торта - отгоре и отстрани. По желание за украса може да добавим и захарни пръчици или парченца от плодове.
Весел рожден ден от екипа на papu.bg

Първата торта – здравословна и вкусна

Първата торта – здравословна и вкусна

ПЪРВАТА ТОРТА – ЗДРАВОСЛВНА И ВКУСНА

Това е една здравословна торта за първия рожден ден на детето ви. Ще бъде оценена положително, както за малкото ви съкровище, така и за останалата част от гостите на партито!

Първата домашна торта може да се окаже трудна за измисляне. За да е подходяща за  вашето мъниче, то трбяа да не съдърша „Е“- та, консерванти, мононатриев глутамат и т.н. съставки, които са недопустими за употреба от деца на 1 година. Едно от решенията е да купите торта за гостите, но и вие бихте искали рожденика да опита тортата, нали?  Така … трудна задача имате: торта, в която да не присъстват обичайните продукти, които присъстват в този сладкиш! 🙂 Един от вариантите е, да се направи компромис с вкуса, защото детето няма богат опит със сладките изкушения, които се предлагат на пазара. Но в същото време бихте искали да предложите на другите гости на партито вкусна торта. Хм, трудна задача, казах ви.! 🙂

Ето защо, аз вече тествам и опитвам редица рецепти. Когато намеря добра рецепта, веднага я споделям и с вас!
Подготвих вкусна, деликатна и мека торта  с плодов вкус. Няма белтък (ако все още не сте го въвели в менюто на детето), няма мляко, няма и захар.

НА САЙТА НИ МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ  И ДРУГИ ВАРИАНТИ НА ВКУСНИ детски торти, НО СПЕЦИАЛНО ПОДГОТВЕНИ ЗА първи рожден ден!

 

 

 

  • Не забравяйте да направите рецептата предварително, за да проверите дали наистина отговаря на вкуса ви!

 

detski rojden den

Facebook Comments Box


6 thoughts on “Първата торта – здравословна и вкусна”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *