Киноа с пиле, спанак и кашкавал

50 мин.

лесно

15 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (6 гласа, средно: 4,33 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 с. л. зехтин
1 бр. скилидка чесън, смлян
1ч. домати консерва
1 с.л. балсамов оцет
1/4 ч.л. червен пипер
1 ч. сварена киноа
1ч. сварени и нарязани пилешки гърди
2 ч. бейби спанак
1/2 ч. чери домати, разделени на половинки
1 ч. кашкавал, настърган
1/4 ч. пармезан, настърган
1/2 ч. босилек, наситнен

Хранителен състав:

Месо: витамин А, В2, В4, калий, калций, магнезий, желязо
Зеленчуци: витамин А, С, фолиева киселина, калий, магнезий, фосфор

Стъпки на приготвяне

1. Предварително си сваряваме в две отделни тенджери киноата (15 мин.) и месото (10-12 мин.). Времето засичаме след завирането на водата.

2. Загряваме зехтин и малко вода на средно висока температура. Добавяме чесъна и готвим за 1-2 мин. Добавяме доматите консерва, балсамовия оцет. В така полученият сос разбъркваме киноата и пилето.

3. Добавяме спанака и готвим при постоянно бъркане за 2-3 мин. Махаме ястието от котлона и го пресипваме в предварително намазана със зехтин тава за печене.

4. Отгоре нареждаме чери доматите и поръсваме с кашкавал и пармезан. Печем в предварително загряна фурна на 180 градуса за 5 минути. Изваждаме ястието и гарнираме с босилек. Насладете се!

Киноа с пиле, спанак и кашкавал

Киноа с пиле, спанак и кашкавал

КИНОА С ПИЛЕ, СПАНАК И КАШКАВАЛ

Киноа с пиле, спанак и кашкавал е бързо и вкусно за приготвяне ястие. Всички сме чували за киноата, че е много полезен продукт или поне така се опитват да ни го представят. Ето един материал, в който се  разглеждат нивата на микроелементите на киноата.  Дали информацията е вярна или не, оставяме вие да решите.  Така или иначе това растение е много вкусно и ние често го включваме в дневното си меню. Предлагаме ви една рецепта, която ще харесат дори мъжете, които по принцип се мръщят на всички новости в кухнята.

И тъй като сайта ни е насочен към детското хранене ви предлагаме и кратък списък с храните, които не бива да предлагате на децата, без значение от възрастта им:

  • плесенясали сирена, топено сирене
  • пушени месни продукти
  • сурови риби, сурово месо
  • сурови риби или сурови яйца, не добре сготвени вътрешности
  • силни подправки –  чили пипер, черен пипер, табаско, натриев глутамат ( съдържа се в повечето готови подправки, вегета и др.)
  • евтин шоколад, оцветени и ароматизирани захарни изделия, шоколади с пълнеж от цветни кремове,
  • мазни сладки и кремови десерти
  • подсладени, оцветени и ароматизирани безалкохолни напитки.

извадка от книгата на Игор Буковски – „Веднага ще е готово, ангелче!“

Вижте още интересни рецепти на сайта ни:

Паста с тиква, кейл и кашкавал

Вкусни меки палачинки

Бананов кекс без захар

detski rojden den

Facebook Comments Box


1 thought on “Киноа с пиле, спанак и кашкавал”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *