Напоследък овесените ядки свършват бързо вкъщи. Харесваме ги и сладки и солени. Хем са много вкусни и полезни, хем се приготвят аламинут.
Facebook Comments Box
15 мин.
лесно
12 +
30 гр. овесени ядки
1 бр. банан
1 ч.л. лешников тахан
Овесени ядки: витамините B5, В1, В9 и минералите фосфор, магнезий, калий желязо и мед.Лешников тахан: около 20% протеини, около 50% растителни масла. Витамини А, В1, В2, В3, В6, Е. Минералите - калций, магнезий, желязо, цинк, калий и фосфор.
Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор
1. Заливаме овесените ядки с вряла вода и ги оставяме да омекнат за 10 мин. Ако набъбнат много може да добавим още малко вода.
2. Обелваме банана и го режем на колелца. Прибавяме го към кашата и с вилица го намачкваме. Добавяме тахана и разбъркваме сместа.
Напоследък овесените ядки свършват бързо вкъщи. Харесваме ги и сладки и солени. Хем са много вкусни и полезни, хем се приготвят аламинут.