Бадемово (ядково) мляко

15 мин.

лесно

10 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 ч. ч. накиснати от предната вечер бадеми
2 ч. ч. преварена вода
подправки: канела, ванилия, мед

Хранителен състав:

Бадеми: витамини В1, В2, В9, Е. Минерали - калций, желязо магнезий и цинк, фибри;

Стъпки на приготвяне

1. Смесваме всички съставки в блендер и пасираме много добре.

2. Прецеждаме през ситна цедка или през марля.

3. Бадемовото мляко има кратък срок на годност дори и при съхранение в хладилник. Може да си подсладим млякото с фурми, които слагаме в блендера, за да ги смелим заедно с бадемите.

Бадемово (ядково) мляко

Бадемово (ядково) мляко

Добро начало към захранването с ядки. Накисването им е задължително, за да премахнем инхибиторите, които затрудняват храносмилането и са основна причина за алергията към ядките. Иначе ядковата напитка е прекрасен заместител на кравето мляко особено за хора, които имат алергия към него.

papkane

Facebook Comments Box


1 thought on “Бадемово (ядково) мляко”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *