Добро начало към захранването с ядки. Накисването им е задължително, за да премахнем инхибиторите, които затрудняват храносмилането и са основна причина за алергията към ядките. Иначе ядковата напитка е прекрасен заместител на кравето мляко особено за хора, които имат алергия към него.
Бадемово (ядково) мляко
15 мин.
лесно
10 +
Необходими продукти
1 ч. ч. накиснати от предната вечер бадеми
2 ч. ч. преварена вода
подправки: канела, ванилия, мед
Хранителен състав:
Бадеми: витамини В1, В2, В9, Е. Минерали - калций, желязо магнезий и цинк, фибри;
Стъпки на приготвяне
1. Смесваме всички съставки в блендер и пасираме много добре.
2. Прецеждаме през ситна цедка или през марля.
3. Бадемовото мляко има кратък срок на годност дори и при съхранение в хладилник. Може да си подсладим млякото с фурми, които слагаме в блендера, за да ги смелим заедно с бадемите.
Бадемово (ядково) мляко
Facebook Comments Box
1 thought on “Бадемово (ядково) мляко”