Бутер банички с ябълки и канела
40 мин.
лесно
3 години +
Необходими продукти
1 лист бутер тесто
1 голяма ябълка или 3 малки
3 с.л. кафява захар
2 с.л. какао
1 ч.л. канела
1 с.л. кокосово масло
Хранителен състав:
ябълка: витамин А, калий, натрий, фосфор
канела: фибри, витамин А, С, Е, калий, калций, магнезий, желязо
Стъпки на приготвяне
1. Обелваме и нарязваме ябълката на парчета. Поставяме в блендер заедно със захарта, какаото и канелата. Смиламе.
2. Към сместта добавяме кокосовото масло и рабъркваме.
3. Разстиламе омекналото тесто. Нарязваме го както е показано на снимката.
4. В средата на оформения квадрат поставяме лъжица от сместа.
5. Прегъваме двата края на квадрата по диагонал. Оформя се красива кошничка.
6. Поставяме баничките в тава върху хартия за печене. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 10 мин, докато получат златист загар отгоре.