Една рецепта, която не само е вкусна, но и ще държи всички вируси далеч от детето ви.
Елда с круша и джинджифил
30 мин.
лесно
10 +
Необходими продукти
2 с. л . елда накисната за една нощ във вода
1 бр. круша
джинджифил с големината на монета от 50 ст.
2 с. л. кокосово мляко
подправки: канела или ванилия
Хранителен състав:
Елда: витамин В2, В5, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, селен, мед, цинк
Круши: Витамин А, витамин В4, витамин С, фолиева киселина, калий, фосфор. Джинджифил: Фибри, захари, мазнини, витамините, Беатин, А, В2, В4, Фолиева киселина. Минералите: Желязо, калий, калций, магнезий, манган, селен, фосфор, цинк.Стъпки на приготвяне
1. Накиснатата елда от предишната вечер изплакваме добре и слагаме в тенджера с кипната вода. Варим около 10 мин. на умерен огън. Махаме от котлона и задушаваме под капак за 5 мин.
2. Обелваме крушата и джинджифила, добавяме кокосовото мляко и избраната по наш вкус подправка и пасираме. Добавяме елдата след като сме я прецедили от водата, в която сме я варили и пасираме повторно.
3. Кокосовото мляко омекотява силният вкус на джинджифила и добавя завършеност на тази есенна вкусотийка.