Елда с череши и банан

20 мин.

8 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с. л. елда, накисната предната вечер във вода и 1 ч.л. оцет или сок от лимон или суроватка
1 ч. л. гхи или кокосово масло
10 бр. череши, измити и почистени от костилките
1/3 от банан, обелен и начупен на парчета

Хранителен състав:

Елда: витамин В2, В5, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, селен, мед, цинк.

Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор.

Череши: витамините А, В1, В2, В4, В6, Е, С, К1. Минералите калий, калций, манган, магнезий, натрий, мед, флуорид, фосфор, и цинк.

Стъпки на приготвяне

1. В 200 мл. кипната вода слагаме елдата. Варим около 10 мин. на умерен огън. Махаме от котлона и задушаваме под капак за 5 мин.

2. През това време слагаме плодовете в подходяща за пасиране купа и ги пюрираме.

3. Сварената елда отцеждаме от водата. Прибавяме я при пасираните плодове и пасираме повторно. Добавяме мазнината и разбъркваме цялата каша.

Елда с череши и банан

Елда с череши и банан

По пазарите има все по-голямо разнообразие от плодове и зеленчуци. Това автоматично се отразява и в детското ни меню. Започваме с черешите!

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *