Елда с ягоди и банан

20 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

3 с. л. елда, накисната предната вечер във вода и 1 ч.л. оцет или сок от лимон или суроватка
1 ч. л. гхи или кокосово масло
10 бр. ягоди измити и почистени
1/2 от банан, обелен и начупен на парчета

Хранителен състав:

Елда: витамин В2, В5, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, селен, мед, цинк.

Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор.

Ягоди: витамините бетаин, А, В1, В2, В4, В6, С, К1 и минералите - калий, калций, магнезий, мед, натрий, флуорид и фосфор.

Стъпки на приготвяне

1. В 250 мл. кипната вода слагаме елдата. Варим около 10 -12 мин. на умерен огън. Махаме от котлона и задушаваме под капак за 5 мин.

2. През това време слагаме плодовете в подходяща за пасиране купа и ги пюрираме.

3. Сварената елда отцеждаме от водата. Прибавяме я при пасираните плодове и пасираме повторно. Добавяме мазнината и разбъркваме цялата каша.

Елда с ягоди и банан

Елда с ягоди и банан

Още един вариант на елда с плодове. Лесен и вкусен!

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *