Есенни бонбони
30 мин.
лесно
12+
Необходими продукти
300 г. сварени и обелени кестени
10 бр. фурми (предварително накиснати за 30 мин. във вода, обелени и без костилки)
2 с.л. брашно от рожков
4-5 листенца прясна мента
смлени орехи за овалване
Хранителен състав:
кестени: фибри, витамин С, мед, желязо, фосфор, магнезий, манган, калций, натрий, ябълчена, лимонена, фолиева, млечна киселина и доста голямо количество лецитин
фурми: фибри, витамин В2, В4, фолиева киселина, калий, калций, фосфор
Стъпки на приготвяне
1. Кестените, фурмите, брашното от рожков и ментата слагаме в блендер и пасираме. Може да добавим съвсем малко вода, за да се получи гъста споена смес, а не трошлива.
2. С мокри ръце оформяме малки клъгли бонбони и ги овалваме в смлените орехи.
3. Поставяме топчетата в малки хартиени кошнички за бонбони. Подреждаме ги в кутия и ги слагаме в хладилник да се стегнат.
4. Съветвам ви да ги опитате още докато ги правите, защото сложат ли се после на масата, изчезват за секунди.