Заешка супа със зеленчуци
50 мин.
лесно
8+
Необходими продукти
1/4 заек
1 тиквичка
1 морков
1 червена или зелена чушка
1 стрък праз лук (само бялата част)
10 шушулки зелен боб (без лико)
2 бр. дафинов лист
1 стрък прясна мащерка
1 л. костен бульон (може да се използва, този в който е врял заека) или вода
Хранителен състав:
заек: значително количество лесно усвоими белтъчини, витамини- ниацин, фолиева киселина, В12, минерали- калий, калций, магнезий, натрий, фосфор
Стъпки на приготвяне
1. Сваряваме заека в леко подсолена вода и запазваме бульона. Обезкостяваме месото и го нарязваме на малки парченца.
2. Нрязваме всички зеленчуци на дребно в подходяща тенджера, прибавяме дафиновия лист и мащерката, заливаме ги с бульона и слагаме на котлона. След като водата заври, намаляме силата на огъня и варим 15-20 мин.
3. Сваляме от котлона, прибавяме месото към супата и разбъркваме. Отделяме дафиновия лист и мащерката. Ако поднасяме супата на бебе, предварителлно я пасираме.