Каша от елда с банан и стафиди
25 мин.
лесно
10+
Необходими продукти
2 с.л. елда
4-5 стафиди
1/2 банан
1 ч.л. кокосово масло
Хранителен състав:
Елда: витамин В2, В5, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, селен, мед, цинк
Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор
стафиди: фибри, витамин А, В2, В4 , С
Стъпки на приготвяне
1. Елдата накисваме от предишната вечер във вода с 1 ч.л. оцет, сок от лимон или суроватка. Сутринта я изплакваме добре и я слагаме в тенджера с кипната вода. Стафидите също накисваме за няколко часа във вода да омекнат.
2. Варим елдата около 10 мин. на умерен огън. Махаме от котлона и задушаваме под капак за 5 мин.
3. Отцеждаме повечето вода от елдата и я пасираме зяедно с банана и стафидите. Накрая към кашата прибавяме и кокосовото масло.