Каша от елда с банан и стафиди

25 мин.

лесно

10+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 гласа, средно: 4,13 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с.л. елда
4-5 стафиди
1/2 банан
1 ч.л. кокосово масло

Хранителен състав:

Елда: витамин В2, В5, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, селен, мед, цинк

Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор

стафиди: фибри, витамин А, В2, В4 , С

Стъпки на приготвяне

1. Елдата накисваме от предишната вечер във вода с 1 ч.л. оцет, сок от лимон или суроватка. Сутринта я изплакваме добре и я слагаме в тенджера с кипната вода. Стафидите също накисваме за няколко часа във вода да омекнат.

2. Варим елдата около 10 мин. на умерен огън. Махаме от котлона и задушаваме под капак за 5 мин.

3. Отцеждаме повечето вода от елдата и я пасираме зяедно с банана и стафидите. Накрая към кашата прибавяме и кокосовото масло.

Каша от елда с банан и стафиди

Каша от елда с банан и стафиди

papkane

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *