Още една прекрасна закуска.
Каша от елда с круша и банан
20 мин.
лесно
7 +
Необходими продукти
2 с. л. елда, накиснато предната вечер във вода и 1 ч.л. оцет или сок от лимон или суроватка
1/2 бр. банан
1/2 бр. сладка круша
1.ч.л. кокосово масло или гхи
подправка:канела или ванилия
Хранителен състав:
Елда: витамин В2, В5, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, селен, мед, цинк
Круши: Витамин А, витамин В4, витамин С, фолиева киселина, калий, фосфор.
Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор
Стъпки на приготвяне
1. Елдата накисваме от предишната вечер. Сутринта я изплакваме добре и я слагаме в тенджера с кипната вода. Варим около 10 мин. на умерен огън. Махаме от котлона и задушаваме под капак за 5 мин.
2. Обелваме крушата и банана и заедно с избраната по наш вкус подправка пасираме. Добавяме и прецедена от водата елда, мазнината и пасираме повторно.