Каша от елда с круша и банан

20 мин.

лесно

7 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 гласа, средно: 4,38 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с. л. елда, накиснато предната вечер във вода и 1 ч.л. оцет или сок от лимон или суроватка
1/2 бр. банан
1/2 бр. сладка круша
1.ч.л. кокосово масло или гхи
подправка:канела или ванилия

Хранителен състав:

Елда: витамин В2, В5, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, фосфор, селен, мед, цинк

Круши: Витамин А, витамин В4, витамин С, фолиева киселина, калий, фосфор.

Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор

Стъпки на приготвяне

1. Елдата накисваме от предишната вечер. Сутринта я изплакваме добре и я слагаме в тенджера с кипната вода. Варим около 10 мин. на умерен огън. Махаме от котлона и задушаваме под капак за 5 мин.

2. Обелваме крушата и банана и заедно с избраната по наш вкус подправка пасираме. Добавяме и прецедена от водата елда, мазнината и пасираме повторно.

Каша от елда с круша и банан

Каша от елда с круша и банан

Още една прекрасна закуска.
papkane

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *