Каша от елда с ябълка

30 мин.

лесно

7+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с.л. елда
1 ябълка
1 ч.л. кокосово масло

Хранителен състав:

елда: витамин В2, фолиева киселина, калий, магнезий, фосфор

ябълка: витамин А, калий, натрий, фосфор

Стъпки на приготвяне

1. Накисваме елдата от предната вечер в студена вода. На следващия ден изцеждаме и наливаме прясна водa Варим 10 мин.

2. 5 мин. преди края на варенето, прибавяме обелената и нарязана ябълка.

3. Отстраняваме от огъня и оставяме кашата под капак за още 10 мин да се задуши

4. Изцеждаме водата, като оставяме малко от нея в елдата.
Пасираме до гладко пюре.
Накрая добавяме кокосовото масло.

Каша от елда с ябълка

Каша от елда с ябълка
Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *