Facebook Comments Box
Каша от елда с ябълка
30 мин.
лесно
7+
Необходими продукти
2 с.л. елда
1 ябълка
1 ч.л. кокосово масло
Хранителен състав:
елда: витамин В2, фолиева киселина, калий, магнезий, фосфор
ябълка: витамин А, калий, натрий, фосфор
Стъпки на приготвяне
1. Накисваме елдата от предната вечер в студена вода. На следващия ден изцеждаме и наливаме прясна водa
2. 5 мин. преди края на варенето, прибавяме обелената и нарязана ябълка.
3. Отстраняваме от огъня и оставяме кашата под капак за още 10 мин да се задуши
4. Изцеждаме водата, като оставяме малко от нея в елдата.
Пасираме до гладко пюре.
Накрая добавяме кокосовото масло.