Още една сладко-кисела комбинация, която се харесва.
Каша от просо със смокини и банан
25 мин.
лесно
10 +
Необходими продукти
2 с. л. просо накисната от предишната вечер по метода за предварително разграждане на въглехидратите на д-р Прайз
1/2 банан
2 бр. смокини
кокосово масло или гхи или кокосово мляко (2 с.л.)
подправка канела или ванилия
Хранителен състав:
Просо: магнезий, калий, фосфор, калций, цинк и манган, фолат, холин, ниацин, както и витамин К и Е.
Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор.
Смокини: витамин К, В1 и В6;. Минерали - калий и манган;Стъпки на приготвяне
1. В тенджера кипваме около 200 мл. вода. Прибавяме просото и варим на умерен котлон около 10 мин. Махаме тенджерата от огъня и оставяме за 5 мин. със затворен капак.
2. През това време обелваме банана и смокините и ги пюрираме в блендер заедно с подправката, която предпочитаме. Прибавяме и просото и пасираме повторно до получаване на хомогенна смес.
3. Когато кашата достигне стайна температура прибавяме и избраната от нас мазнина..