С тази закуска гарантираме едно усмихнато начало на деня.
Киноа с ябълка и банан
20 мин.
лесно
6+
Необходими продукти
2 с. л. киноа накисната по метода за предварително разграждане на въглехидратите на д-р Прайз
1/2 банан
1 бр. ябълка
кокосово масло или гхи или кокосово мляко (2 с.л.)
подправка канела или ванилия
Хранителен състав:
Киноа: протеини, витамините А, Е. Минирали: цинк, желязо, магнезий, манган, фосфор.
Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор.
Ябълка: Целулоза, фруктоза, калий, бор, флавоноиди, пектин, ябълчена и лимонена киселина., дъбилни в-ва, витамини В1, В2, С, Е, Р и РР.Стъпки на приготвяне
1. В тенджера кипваме около 200 мл. вода. Прибавяме 2 с.л. киноа и варим на умерен котлон около 10 мин. Махаме тенджерата от огъня и оставяме за 5 мин. със затворен капак.
2. През това време обелваме банана и ябълката и ги пюрираме в блендер заедно с подправката, която предпочитаме. Прибавяме и киноата и пасираме повторно до получаване на хомогенна смес.
3. Когато кашата достигне стайна температура прибавяме и избраната от нас мазнина. Пюрето е готово да бъде хапнато веднага.