Вкусен крем, подходящ за небцето на малки и големи! Плодовете за декорация може да подберете спрямо сезона!
Крем от кашу и сезонни плодове
15 мин.
лесно
15 +
Необходими продукти
1 ч. кашу, накиснато за 4-6 ч., отцедено от водата
1/2 ч. кокосово мляко
сока от половин лимон
1 бр. банан
щипка сол
за декорация:
4-5 бр. череши, измити, почистени от костилката и нарязани на малки парченца
1/2 от банан, обелен и нарязан на малки парченца
Хранителен състав:
Банан: фибри, витамин А, В4, С, фолиева киселина, манган, калий, фосфор.
Кашу: витамините В3, К1 и минералите - желязо, калий, калций, магнезий, манган, мед, натрий, селен, фософор и цинк.
Стъпки на приготвяне
1. Слагаме всички съставки в блендер и пюрираме.
Може да се използва и кухненски робот или пасатор, има вероятност обаче крема да не стане перфектно гладък.2. За да направим крема в два различни цвята, разделяме вече готовият крем на две равни части и към едната добавяме 1 с.л. рожково брашно. Разбъркваме го до хомогенност на съставките. Изсипваме двата вида крем в стъклена чаша и добавяме плодовете за декорация.
Кремът е най-вкусен след като престои няколко часа в хладилника.
Много вкусен крем, благодаря за рецептата. Накисването на кашуто ми отне време, иначе пасирането на крема ми стана за 5 мин.