Лека закуска от ябълка и тахан

10 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (6 гласа, средно: 4,83 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 бр. средно голяма ябълка
2 ч. л. лешников тахан
1 ч. л. мед
подправка: ванилия

Хранителен състав:

Лешников тахан: около 20% протеини, около 50% растителни масла. Витамини А, В1, В2, В3, В6, Е. Минералите - калций, магнезий, желязо, цинк, калий и фосфор.

Ябълка: целулоза, фруктоза, калий, бор, флавоноиди, пектин, ябълчна и лимонена киселина., дъбилни вещества и витамините В1, В2, С, Е, Р и РР.

Стъпки на приготвяне

1. Обелваме ябълката и я почистваме от семките. Към нея прибавяме тахана и меда и пасираме.

Лека закуска от ябълка и тахан

Лека закуска от ябълка и тахан

Запознанството на детето  с ядките може да мине и без стрес за майката!

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *