Ориз с тиква
30 мин.
лесно
7 +
Необходими продукти
100 гр. сурова обелена и нарязана на парчета сладка тиква
1/2 ч.ч. ориз
зехтин, кокосово масло или гхи
подправка: канела
Хранителен състав:
Тиква - Витамини В1, В3, В5, В6, С, бета-каротин, фолиева киселина, мед, магнезий, калий, целулоза, Омега 3 , мастни киселини Ориз- фибри, захари, мазнини, винтамини В2, В4, В9 (фолиева кисилина), минерали – калий, флуорид, фосфор, магнезий, калций, селен, желязо, аминокисилини
Стъпки на приготвяне
1. Обелваме и нарязваме тиквата на малки парчета . Сваряваме я в малко вода или на пара докато омекне. Ориза сваряваме отделно.
2. Когато и тиквата и ориза са напълно готови ги пасираме. Добавяме зехтин или кокосово масло или гхи, след като пюрето достигне стайна температура. Подправки: щипка канела по избор.