Ориз с шафран и сирене

40 мин.

лесно

8+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

4 с.л. ориз
1 с. л. зехтин
3 бр. л. дафинов лист
2 с.л. шафран
сирене с големината на кибритена кутийка

Хранителен състав:

Ориз- фибри, захари, мазнини, винтамини В2, В4, фолиева кисeлина, минерали – калий, флуорид, фосфор, магнезий, калций, селен, желязо, аминокиселини

Стъпки на приготвяне

1. Заливаме подправката шафран с 150 мл. гореща вода за около 15 мин.

2. Слагаме да заври 300 мл. вода на котлона. Добавяме ориза и дафиновият лист. Когато водата на ориза изври добавяме прецедената шафранова вода и продължаваме да варим до пълна готовност.

3. Махаме от котлона след пълното омекване на ориза. Пазира се. ВНИМАНИЕ! Може да добавите при пасирането допълнително вода. В случай, че водата от ориза е извряла напълно при приготвянето. Дори и по време на пасирането сместа да ви изглежда водниста за кратко време се сгъстява. Ако пасирате ориза без вода, то сместа ще стане много гъста, лепкава и трудна за ядене от бебчето. Накрая добавете натрошеното сирене и зехтина.

Ориз с шафран и сирене

Ориз с шафран и сирене

Оризът е основна храна за повече от 3,5 милиарда души по целия свят, т.с. около половината от населението на света.

Предлагаме ви интересна рецепта, с която може да предложите нов вкус на вашето бебе/дете.

papkane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *