Изключително лесна за приготвяне и много приятна за самостоятелно хапване!
„Панирани“ тиквички
22 мин.
лесно
12 +
Необходими продукти
2 бр. тиквички
4 с.л. пшеничен грис
1 бр. яйце
1/4 л. зеленчуков бульон ( рецептата я има на сайта) или малко сол и наситнен копър
Хранителен състав:
Тиквичка: витамините А, С, В1 и В2 и миниралите - калий, натрий, калций, магнезий, фосфор и желязо.
Яйца: белтъчини, витамините A, D и E, D, холин.Стъпки на приготвяне
1. Измиваме тиквичките отстраняваме двата им края и режем по дължина на три филийки. После всяка от филийките режем по дължина на отново на три. Така получилите се "пръчици" разделяме на две половини.
2. В отделен съд разбиваме яйцето и към него прибавяме пшеничения грис. Разбъркваме постоянно за около 2-3 мин. Прибавяме сух зеленчуков бульон или подправките и солта. (Внимавайте да не сложите сол и бульон, ще стане много солено). В така получената смес пускаме по няколко тиквени пръчици и ги обръщаме от всички страни.
3. Нареждаме ги върху тава застлана с хартия за печене. Небрежно ги поливаме със няколко капки зехтин и печем в предварително загряна фурна на 170 градуса за 10-12 мин. или до златист цвят на "панировката".
4. Преди да ги поднесем за хапване с ръчичка на детето се уверяваме, че и вътрешността на тиквичката е изстинала! Може да допълним тиквичките с кисело мляко!