„Панирани“ тиквички

22 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (8 гласа, средно: 4,38 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 бр. тиквички
4 с.л. пшеничен грис
1 бр. яйце
1/4 л. зеленчуков бульон ( рецептата я има на сайта) или малко сол и наситнен копър

Хранителен състав:

Тиквичка: витамините А, С, В1 и В2 и миниралите - калий, натрий, калций, магнезий, фосфор и желязо.

Яйца: белтъчини, витамините A, D и E, D, холин.

Стъпки на приготвяне

1. Измиваме тиквичките отстраняваме двата им края и режем по дължина на три филийки. После всяка от филийките режем по дължина на отново на три. Така получилите се "пръчици" разделяме на две половини.

2. В отделен съд разбиваме яйцето и към него прибавяме пшеничения грис. Разбъркваме постоянно за около 2-3 мин. Прибавяме сух зеленчуков бульон или подправките и солта. (Внимавайте да не сложите сол и бульон, ще стане много солено). В така получената смес пускаме по няколко тиквени пръчици и ги обръщаме от всички страни.

3. Нареждаме ги върху тава застлана с хартия за печене. Небрежно ги поливаме със няколко капки зехтин и печем в предварително загряна фурна на 170 градуса за 10-12 мин. или до златист цвят на "панировката".

4. Преди да ги поднесем за хапване с ръчичка на детето се уверяваме, че и вътрешността на тиквичката е изстинала! Може да допълним тиквичките с кисело мляко!

„Панирани“ тиквички

„Панирани“ тиквички

Изключително лесна за приготвяне и много приятна за самостоятелно хапване!

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *