Печени чушки със сирене

20 мин.

лесно

8 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 бр. червени чушки

краве сирене с големината на кибритена кутийка

зехтин или (гхи)

стръкче магданоз

червен кромид лук

Хранителен състав:

Червени чушки: витамините А, В1, В2, В6, С и Е, калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, ниацин, триптофан и захари.

Стъпки на приготвяне

1. Червените чушки ги измиваме и изпичаме. Обелваме ги от люспата.

2. Към обелените чушки, добавяме, малко от червеният лук, магданоза и зехтина. Пасираме ги и натрошаваме и сиренето.

3. Приятен апетит!

Печени чушки със сирене

Печени чушки със сирене

Печена чушка със сирене.

Приготвянето им е лесно, много са вкусни, както за малкото бебче, така и за мама.

Чушка

  • Точно зелена чушка е подходяща за захранване.
  • Червената чушка се предлага след 8 м., би могла да бъде алерген.
  • Замразената сурова чушка се вари на пара или в малко вода както всеки друг зеленчук. Слага се директно към останалите зеленчуци, без размразяване, за да запази в максимална степен хранителната си стойност. После се бели внимателно и се пасира заедно с другите зеленчуци. Може да се ползва и замразена печена, няма значение.

– Зелена: 6-7 м. (сред първите храни, но след захранване с 2-3 вида други зеленчуци)
– Червена: 8-10 м. (алерген – заради червения пигмент)

Зеленчуци и плодове

Зеленчук и плод не е добра комбинация за стомахчето. Плодовите захари ферментират по различeн начин, смилаемостта на целулозата е различна и т.н. Изключение са комбинациите морков+ябълка, както и тиквата, тъй като се счита и за зеленчук, и за плод.

 

Зеленчуци:
– морков, пащърнак, тиквичка, чушка (5-7 м.)
– броколи, карфиол, царевица, праз, зелен фасул (6-8 м.)

Сурови зеленчуци

Сурови зеленчуци за 12-24 м.:
Морков
Домат
Краставица
Чушка
Маруля
Репичка
Ряпа
Праз (бялата част)
Зеле (салатен тип)
Зелени подправки (целина, босилек и др.)
Сок от цвекло (в малко количество, смесен с ябълков или друг сок)
Кълнове (пшенични или други подходящи – в малко количество)

Част от тези зеленчуци е удачно да се въведат след 15 м.
Някъде се препоръчват също сурови тиквички, спанак, броколи, рукола и др.
До 18 м. е добре да са настъргани.
На сайта ни може да откриете още рецепти с чушки:

ето, една отлична комбинация на месо и зеленчук

това ястие е отлично и за малки и големи

много вкусна крем супа

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *