Печени чушки с жълтък и сирене
30 мин.
лесно
8 +
Необходими продукти
3 бр. чушки
зехтин за овкусяване
половин краставица
сирене с големината на кибритена кутийка
стръкче магданоз
жълтък ( количеството е според плана ви на захранване)
Хранителен състав:
Чушки: витамините А, В1, В2, В6, С и Е, биофлаваноиди, калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, ниацин, триптофан и цинк.
Жълтък: витамините В4, В5, В12 и Е. Миниралите желязо, калий, калций, магнезий, фосфор, цинк
Стъпки на приготвяне
1. Измиваме чушките обилно с вода, премахваме семки и дръжки и ги печем. Задушаваме готовите чушки в затворен съд за 5 мин. и ги обелваме.
2. Сваряваме едно яйце, обелваме го и от него използваме само жълтъка. Количеството му е в зависимост от метода на захранване на вашето бебе. Натрошаваме жълтъка и го смесваме с нарязаните чушки. Добавяме стръкче магданоз и пасираме.
3. Върху готовото пюре добавяме зехтин и сирене. Приятно папкане