Печени чушки с жълтък и сирене

30 мин.

лесно

8 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти


3 бр. чушки

зехтин за овкусяване

половин краставица

сирене с големината на кибритена кутийка

стръкче магданоз

жълтък ( количеството е според плана ви на захранване)

Хранителен състав:

Чушки: витамините А, В1, В2, В6, С и Е, биофлаваноиди, калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, ниацин, триптофан и цинк.

Жълтък: витамините В4, В5, В12 и Е. Миниралите желязо, калий, калций, магнезий, фосфор, цинк

Стъпки на приготвяне

1. Измиваме чушките обилно с вода, премахваме семки и дръжки и ги печем. Задушаваме готовите чушки в затворен съд за 5 мин. и ги обелваме.

2. Сваряваме едно яйце, обелваме го и от него използваме само жълтъка. Количеството му е в зависимост от метода на захранване на вашето бебе. Натрошаваме жълтъка и го смесваме с нарязаните чушки. Добавяме стръкче магданоз и пасираме.

3. Върху готовото пюре добавяме зехтин и сирене. Приятно папкане

Печени чушки с жълтък и сирене

Печени чушки с жълтък и сирене

Заради своята сладост червените чушки са любимо папкане на малките бебчета. Ето един вариант, който се приготвя аламинут. Към вкусният обяд прибавяме и гарнитура от краставици, за папкане с ръчички.

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *