<
Пиле с моркови и ябълка
30 мин.
лесно
7+
Необходими продукти
80 г. сварено пилешко месо
1/2 ябълка
1 морков
1 ч.л. масло Гхи (пречистено краве масло)
Хранителен състав:
пилешко месо: витамин А, В2, В4, калий, калций, магнезий, желязо
морков: витамин А, С, фолиева киселина, калий, магнезий, фосфор
ябълка: целулоза, фруктоза, калий, бор, флавоноиди, пектин, ябълчна и лимонена киселина., дъбилни вещества и витамините В1, В2, С, Е, Р и РР.
Стъпки на приготвяне
1. Предварително свареното пилешко месо, нарязваме на малки парченца. Съвет: Ако разполагате с цяло прясно пиле, може да го сварите в леко подсолена вода, да го обезкостите и да разпределите месото на порции в пликове за замразяване. Така може да го съхраните в камерата на хладилника за около месец и да го използвате, когато Ви е необходимо.
2. Поставяме почистените и обелени ябълка и морков в чопър и накълцваме на малки парченца.
3. В дълбок съд загряваме маслото с малко вода и задушаваме моркова и ябъ;ката за кратко.
4. Когато омекнат и морковът пусне оранжевия си цвят прибавяме месото и заливаме с около 1-2 ч.ч. вода, така че да покрие месото. Готвим на слаб огън около 10 мин, докато течността се редуцира.
5. За най-малките пасираме ястието, а за тези, които имат по няколко зъба, сервираме месото нарязано на много малки парченца.