Някъде около осмия месец на детето, педиатрите препоръчват даването на попара сутрин за закуска. Тъй като не искам да купувам готови сухари от магазина, реших да си ги приготвя сама вкъщи от по-рано приготвен домашен хляб
Попара с домашни сухари
15 мин.
лесно
8+
Необходими продукти
1 домашно приготвен сухар (пшеница, лимец, овес, ръж...)
1 кибритена кутийка обезсолено краве сирене
1 ч.л. Гхи (пречистено краве масло)
преварена топла вода за заливане
Хранителен състав:
сухар: фибри, витамини от група В, А, Д, Е, калий, магнезий, калций, желязо, цинк, фосфор, сяра
краве сирене: богато на витамини В, А, Е, микроелементи, също на минерали: калиеви, калциеви соли и соли на флуора. Освен това е незаменим източник на протеин.
Стъпки на приготвяне
1. Сухарите се приготвят от хляб, нарязан на филийки с дебелина 1 см, които се изсушават с загрята на 80 градуса фурна за около 2 часа. В купичка натрошаваме сухара и сиренето, прибавяме маслото.
2. Заливаме с гореща вода и покриваме с капак за 10 мин. да се запари.
3. Накрая намачкваме попарата с вилица и поднасяме, като внимаваме да не е много гореща.