Просо с ананас и ябълка

20 мин.

лесно

10 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 4,20 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 с. л. просо, накиснато предната вечер във вода и 1 ч.л. оцет или сок от лимон или суроватка
1 ч. л. гхи
1 цял резен от ананас с дебелина около 2 см.
1 бр. малка ябълка

Хранителен състав:

Просо: магнезий, калий, фосфор, калций, цинк и манган, фолат, холин, ниацин, както и витамин К и Е.

Ябълка: целулоза, фруктоза, калий, бор, флавоноиди, пектин, ябълчна и лимонена киселина., дъбилни вещества и витамините В1, В2, С, Е, Р и РР.

Ананас: минералите - желязо, калий и калций, йод и витамини от групата В, витамин А и С.. Съдържа бромелин - стимулиращ храносмилането фермент.

Стъпки на приготвяне

1. В 200 мл. кипната вода слагаме просото. Варим около 10 мин. на умерен огън. Махаме от котлона и задушаваме под капак за 5 мин.

2. През това време обелваме внимателно кората на ананаса и премахване сърцевината от резена. Обелваме и почистваме ябълката. Нарязваме плодовете на малки парчета и ги пасираме продължително време.

3. Свареното просо отцеждаме от водата. Прибавяме го при пасираните плодове и пасираме повторно. Добавяме мазнината и разбъркваме цялата каша.

Просо с ананас и ябълка

Просо с ананас и ябълка

papkane

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *