Facebook Comments Box
20 мин.
лесно
8 +
1 стрък праз
обезсолено сирене с големината на кибритена кутийка
1 бр. жълтък (количеството зависи от захранването на вашето бебе)
Подправки: магданоз, босилек, мащерка
Съдържание: Витамини А, К и С и минерали натрий, калий, калций и магнезий, баластни вещества.
1. В тенджера завираме малко количество вода и към нея прибавяме нарязаният праз.
2. Към него добавяме жълтъка на яйце и разбъркваме често. Готвим до омекване и пълна готовност на зеленчука и жълтъка.
3. Към готовия зеленчук добавяме няколко обезсолени маслини и пасираме.
Добавяме зехтин или гхи (пречистено масло) след като пюрето достигне стайна температура.
Шубидуап
От кой месец може да се дава на детето праз 🙂 ?
8+