В България по-често хапваме кафявата леща. Да, и въпреки това червената леща е по-добър вариант за вашето бебче. Тя се отличава с по-високо протеиново съдържание в сравнение с кафявата, както и с по-добра стомашна поносимост. Ако приложите и метода за предварително разграждане на въглехидратите ще осигурите на вашето дете здравословна и вкусна храна. Рецептата за предварително разграждане на въглехидратите можете да прочетете тук.
Пюре от червена леща
40 мин.
лесно
10 +
Необходими продукти
1/2 червена леща (накисната по метода за предварително разграждане на въглехидрати)
1 малък морков
1 резън целина
1/2 корен пащърнак
стръкче копър
1 с. л. зехтин
по желание: краве сирене с големината на кибритена кутийка
Хранителен състав:
Червена леща: желязо, калий, тиамин и фолати
Стъпки на приготвяне
1. Измиваме добре морковът, пащърнака и целината. Обелваме ги и ги нарязваме на малки парчета.
2. Загряваме вода на котлона и прибавяме всички продукти. Варим до пълна готовност - зеленчуците омекнали, лещата - напълно сварена. Сваляме от котлона и пасираме.
3. Когато готовата леща достигне стайна температура добавяме зехтина и ситно нарязаният копър. По желание може да добавим и натрошено сирене.
Приятно папкане!
Пюре от червена леща
Facebook Comments Box