Пюре от червена леща

40 мин.

лесно

10 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 4,50 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1/2 червена леща (накисната по метода за предварително разграждане на въглехидрати)
1 малък морков
1 резън целина
1/2 корен пащърнак
стръкче копър
1 с. л. зехтин
по желание: краве сирене с големината на кибритена кутийка

Хранителен състав:

Червена леща: желязо, калий, тиамин и фолати

Стъпки на приготвяне

1. Измиваме добре морковът, пащърнака и целината. Обелваме ги и ги нарязваме на малки парчета.

2. Загряваме вода на котлона и прибавяме всички продукти. Варим до пълна готовност - зеленчуците омекнали, лещата - напълно сварена. Сваляме от котлона и пасираме.

3. Когато готовата леща достигне стайна температура добавяме зехтина и ситно нарязаният копър. По желание може да добавим и натрошено сирене.
Приятно папкане!

Пюре от червена леща

Пюре от червена леща

В България по-често хапваме кафявата леща. Да, и въпреки това  червената леща е по-добър вариант за вашето бебче. Тя се отличава с по-високо протеиново съдържание в сравнение с кафявата, както и с по-добра стомашна поносимост. Ако приложите и метода за предварително разграждане на въглехидратите ще осигурите на вашето дете здравословна и вкусна храна. Рецептата за предварително разграждане на въглехидратите можете да прочетете тук.

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *