Още една лесна супа.
Супа от моркови и щипка джинджифил
50 мин.
лесно
10 +
Необходими продукти
2 с. л. масло
2 глави лук
1 ч.л. джинджифил, смлян
8 бр. моркови, нарязани на кубчета
3 ч. зеленчуков бульон( рецептата може да видите на сайта)
щипка сол (за деца над 12 м.)
щипка черен пипер ( за деца над 2 г.)
Хранителен състав:
Моркови: витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, фосфор, желязо, магнезий, калций
Стъпки на приготвяне
1. В дълбока тенджера слагаме равни части бульон и масло на средна температура. Добавяме лука и задушаваме докато стане полупрозрачен. Прибавяме джинджифила, още малко бульон и задушаваме за още една- две минути.
2. Слагаме морковите и останалия зеленчуков бульон. Когато заври намаляваме котлона и оставете да се готви за около 30 минути. Пасираме продължително време.
Може да я поднесем с крутони и/или сирене.