Супа от тиква и кестени

60 мин.

лесно

12 м. +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (4 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

350 гр. обелена и нарязана тиква
150 гр. сварени и обелени кестени
150 гр. сладък картоф
1 бр. средно голям морков
1/2 глава лук
стък копър
подправки: сол, индийско орехче
1 с.л. кисело мляко

Хранителен състав:

Кестен: фибри, витамин С, мед, желязо, фосфор, магнезий, манган, калций, натрий, ябълчена, лимонена, фолиева, млечна киселина и доста голямо количество лецитин

Тиква: Витамини В1, В3, В5, В6, С, бета-каротин, фолиева киселина, мед, магнезий, калий, целулоза, Омега 3 , мастни киселини

Картофи Батати съдържат: Витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, селен, фосфор, магнезий, калций

Морковите съдържат:. : Витамин C, фолиева киселина, калий, натрий, фосфор, желязо, магнезий, калций

Стъпки на приготвяне

1. С "Х" бележим всеки кестен и ги варим в херметическа тенджера за 20 мин. Обелваме ги.

2. В кокосова мазнина задушаваме за кратко на умерен котлон лукът. Добавяме нарязаните моркови и тиква. Задушаваме ги за 4-5 мин. Добавяме 100 мл. топла вода и варим докато омекнат зеленчуците.

3. Относно картофите батати и съхранението им. Аз лично купувам няколко килограма. Приготвям ги на пара, пасирам и ги замразявам. При необходимост вадя от фризера необходимото ми количество и прибавям към ястието в края на готвенето. Това ми спестява време за готвене и грижи относно съхранението на този скъпо струващ зеленчук.

4. Прибавям кестените и изключвам котлона. Оставям ястието на котлона за 10 мин.

5. Намачквам с вилица. Може да се пасира. Добавям лъжица кисело мляко и подправките.

Супа от тиква и кестени

Супа от тиква и кестени

Признавам, че с недоверие започнах да правя тази рецепта. Но още първата лъжица, която опитах ме опроверга. И си казах: „Заслужаваше си досадното  „Х“ белязване с нож върху кестените и още по-досадното им белене след сваряването им.“

Препоръчвам ви да запознаете своето дете с този очарователен вкус.

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *