Сусамови хапки
20 мин.
лесно
1г.+
Необходими продукти
250-300 г. зеленчуково пюре (в случая пюрето е от картоф, пащърнак и тиквичка)
1 яйце
50 г. обезсолено сирене
сусам за поръсване
Хранителен състав:
картофи: витамин В2, В4, С, калий, магнезий, фосфор
сирене: витамин D, калций, магнезий
яйце: витамин А, D, В4, фолиева киселина, калий, калций, желязо, фосфор
Стъпки на приготвяне
1. Към вече готово зеленчуково пюре, например от картоф, морков, тиквичка и др. прибавяме яйце и сирене и пасираме в блендер
2. От готовата смес оформяме малки хапки (искаше ми се да станат топчета, но сместа не беше достатъчно гъста и оформих хапките с лъжица). Подреждаме ги в тавичка върху хартия за печене, поръсваме отгоре със сусам и запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 мин.
4. Изваждаме тавата от фурната и оставяме хапките да се охладят. Пасват чудесно на свежа зелена салата.