Пюре от печена тиква

20 мин.

лесно

6 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

100 гр. тиква

Хранителен състав:

Съдържа: Витамини В1, В3, В5, В6, С, бета-каротин, фолиева киселина, мед, магнезий, калий, целулоза, Омега 3 , мастни киселини

Стъпки на приготвяне

1. Загрява се фурната до 200 C. Тиквата се нарязва на парчет. Отстраняват се семената. Поставя се тиквата в тава, с вътрешноста надолу в около един пръст вода. Пече се приблизително около 40 минути. ВНИМАНИЕ!- добавете вода, ако е необходимо.

2. Когато тиквата омекне, кожата се отстранява. Месото на тиквата се пасира. Добава се зехтин след като пюрето достигне стайна температура. Може да бъде добавено кърма или АМ!

Пюре от печена тиква

Пюре от печена тиква

Педиатрите препоръчват пюрето от тиква за една от първите храни при захранване. Причината е, че тиквата наподобява вкуса на кърмата и по-лесно се приема от бебчетата.papkane2

Facebook Comments Box


1 thought on “Пюре от печена тиква”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *