Хляб от лимец с био мая

90 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 гласа, средно: 4,71 от 5)
Loading...

Необходими продукти


500 гр. брашно от лимец
100гр. брашно от лимец за омесване
300 мл. топла вода
1 пак. суха мая
1 ч.л. хималайска сол
1 ч.л. кафява захар
3 с.л. олио или зехтин

Хранителен състав:

Брашно от лимец: витамините А, В и Е, белтъчини и минерали - цинк, магнезий, манган, фосфор.

Стъпки на приготвяне

1. Разтваряме маята във топла вода и я оставяме за около 10-15 мин., за да я активираме.

2. Смесваме сухите съставки, правим кладенче по средата и прибавяме разтворената мая и мазнината. Омесваме тесто. Оставяме го да втаса за 15 мин. покрито с кърпа.

3. Омесваме повторно тестото - за кратко. Когато тестото вече не лепне, го слагаме във форма за хляб, предварително омазнена и набрашнена. Оставяме го за 15 мин. за повторно втасване.

4. Правим няколко разреза върху хляба. Печем в предварително загряна фурна на 180-200 градуса за 40-45 мин.

Хляб от лимец с био мая

Хляб от лимец с био мая

papkaneИма ли нещо по-вкусно от домашния хляб? Има ли по-уютна къща, от тази ухаеща на домашен хляб?

Facebook Comments Box


1 thought on “Хляб от лимец с био мая”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *