Хляб от ръж, маслини и билки

60 м.

лесно

8 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 4,20 от 5)
Loading...

Необходими продукти

150 гр. пълнозърнесто брашно
150 гр. ръжено брашно
1/2 ч.л. сол
1/3 ч.ч олио
200 мл. кисело мляко или вода
1/2 ч.л. сода
50 гр. маслини
щипка сол,пресен риган, мащерка

Хранителен състав:

Типово брашно: Ръжено Брашно: Маслини:

Стъпки на приготвяне

1. В купа смесваме двата вида брашно, содата, солта и подправките. Почистваме маслините от костилките и ги наситнявате. Прибавяме подправките.

2. Правим кладенец и в него прибавяме олиото, маслините и киселото мляко или вода. Разбъркваме тестото и замесваме хлебчето. Не се нуждае от месене, най-много няколко пъти, за да се смесят всички съставки.

3. Слагаме тестото във форма за печене или тава. Височината на тестото трябва да е около 2 см.-2,5 см. Правим няколко разреза с нож в/у тестото.

4. Печем в предварително загрята до 180 С фурна за 30 мин.-35 мин. или до зачервяване на коричката в зависимост от фурната ви.

Хляб от ръж, маслини и билки

Хляб от ръж, маслини и билки

Без месене и без трудности направих това хлебче.

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *