Черешов сладкиш
60 мин.
лесно
12+
Необходими продукти
2 ч.ч. череши
50 г. масло
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
Хранителен състав:
Стъпки на приготвяне
1. Измиваме черешите, разделяме ги на половинки и отстраняваме костилките. Поставяме ги в тава, която предварително сме намазали с масло и ги поръсваме със захар. Поставяме ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 мин.
2. През това време разбиваме яйцата със захарта и прибавяме разтопеното масло.
3. Изсипваме пресятото брашно, бакпулвера и ванилията към яйчената смес и разбъркваме до хомогенизиране на тестото.
4. Изваждаме запечените череши от фурната и ги заливаме с тестото. Връщаме обратно тавата във фурната и печем още 30 мин. или до получаване на златиста коричка отгоре.
5. Оставяме сладкиша да изстине. Нарязваме го на парчета и го сервираме с долната страна нагоре.
В каква тава се пече сладкиша? Сместа май не е много?
Здравейте,
за тази рецепта е подходяща тава с диаметър не повече от 24 см.