Ябълкови бисквитки с лешников тахан

30 мин.

лесно

14 м.

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 4,60 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 1/2ч. брашно
1 к.л. стевия на прах
1 1/2ч. едри овесени ядки
1 ч.л. сода за печене
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1/2ч. масло, разтопено
4 с.л. кафява захар
1 яйце
1 ч.л. ванилия екстракт
2 бр. ябълки, обелени и настъргани
лешников тахан, може да бъде заменен с плодове от сладко

Хранителен състав:

Лешников тахан: около 20% протеини и около 50% растителни масла. Витамини А, В1, В2, В3, В6, Е и минералите - калций, магнезий, желязо, цинк, калий и фосфор.

Ябълка: целулоза, фруктоза, калий, бор, флавоноиди, пектин, ябълчна и лимонена киселина., дъбилни вещества и витамините В1, В2, С, Е, Р и РР.

Стъпки на приготвяне

1. В голяма купа разбъркваме брашно, овесените ядки, бакпулвера, сода и солта, докато се съчетаят добре.

2. В друга купа смесваме масло и кафява захар, докато станат пухкави. Добавяме екстракта от ванилия и яйцето. Смесваме ги добре. Добавяме сухите съставки и ги разбъркваме, докато се образува тесто. Прибавяме настърганите ябълки.

3. С помощта на лъжица за сладолед или друга голяма лъжица, оформяме топчета и ги слагаме върху тава застлана с хартия за печене. С пръст правим малка дупка/вдлъбнатина. Печем в предварително загряна фурна на 180 градуса за 10-12 мин.

4. Оставяме бисквитките да се охладят най-малко 5 минути. След това слагаме във всяка една по малко тахан или плод от сладко пожелание. Насладете им се!

Ябълкови бисквитки с лешников тахан

Ябълкови бисквитки с лешников тахан

КОЛИЧЕСТВО ХРАНА (НА ХРАНЕНЕ)
1 основно хранене = 250 мл
Препоръките варират от 240 г до 350 г
Допълнението към основното хранене под формата на десерт, плодове, мляко не се включва.

Обем на стомахчето:
12-18 м. = 300-350 мл
18-24 м. = 350-400 мл
Зърнени храни: 150-250 г
– хляб: 30-70 г
– зърнени (пълнозърнести ядки, зърна, грис, паста и пр.): 100-150 г
– бисквити, сухари (1-2 бр.): 15-25 г
Плодове: 200-250 г
– пресни и/или консервирани
– плодов сок: 70-120 мл (включва се в общото количество)

Хранителна ценност: витамини (най-вече С), въглехидрати (захари)
Препоръчителните количества варират от-до: 150-300 г

Мазнини (в чист вид): 10-25 г
– масло: 5-10 г
– растителна мазнина: 5-15 мл

Хранителна ценност: витамини А и Е, различни мазнини
Препоръчителните количества варират от-до: 10-45 г

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *