Пастет от боб

20 мин.

лесно

12 +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (6 гласа, средно: 4,33 от 5)
Loading...

Необходими продукти

200 гр. сварен и отцеден бял боб

6-7 сушени домата

1 бр. скилидка чесън

1 ч. л. пресен риган

4 с. л. зехтин

малко количество хималайска сол

Хранителен състав:

Боб: Витамините В4, фолиева кисилина, Е, К1 и миниралите - желязо, калций, калий, магнезий, селен, фосфор и цинк.

Сушени домати:

Стъпки на приготвяне

1. Ако сме сварили бобът предварително, пастетът се приготвя много бързо. Ако не, действаме с план. Накисваме боба за 24 ч. с лъжичка киселина (оцет, лимон, суроватка). След изтичане на времето го изплакваме добре под течаща вода. Сваряваме боба.

2. Накисваме за 30 мин. сушените домати. Оцеждаме ги от водата, прибавяме боба и подправките и пасираме добре.

3. Гъстотата на пастета може да определите сами, според личните ви предпочитания.

Пастет от боб

Пастет от боб

За тази рецепта използвах бял боб, който предварително накиснах във вода за 24 ч. и добавих лъжица лимон. После варих в гювеч на 130 гр. С за около 8 ч. Всъщност у дома от  години си приготвяме боба в гювеч на ниска температура за дълго време и както казва мъжът ми _ „става мозък“. Разбира се, вие може да използвате по-кратката версия на варене в стандартна посуда или херметическа тенджера Важното е да е добре сварен. Ако зърната тропкат и след дълго варене, по-добре не го използвайте, нито за вас, нито ли за детето. Но това си го знаете и без да ви го казват/пишат.

papkane2

Facebook Comments Box


1 thought on “Пастет от боб”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *