Есенни бонбони

30 мин.

лесно

12+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 гласа, средно: 5,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

300 г. сварени и обелени кестени
10 бр. фурми (предварително накиснати за 30 мин. във вода, обелени и без костилки)
2 с.л. брашно от рожков
4-5 листенца прясна мента
смлени орехи за овалване

Хранителен състав:

кестени: фибри, витамин С, мед, желязо, фосфор, магнезий, манган, калций, натрий, ябълчена, лимонена, фолиева, млечна киселина и доста голямо количество лецитин

фурми: фибри, витамин В2, В4, фолиева киселина, калий, калций, фосфор

Стъпки на приготвяне

1. Кестените, фурмите, брашното от рожков и ментата слагаме в блендер и пасираме. Може да добавим съвсем малко вода, за да се получи гъста споена смес, а не трошлива.

2. С мокри ръце оформяме малки клъгли бонбони и ги овалваме в смлените орехи.

3. Поставяме топчетата в малки хартиени кошнички за бонбони. Подреждаме ги в кутия и ги слагаме в хладилник да се стегнат.

4. Съветвам ви да ги опитате още докато ги правите, защото сложат ли се после на масата, изчезват за секунди.

Есенни бонбони

Есенни бонбони

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *