Бързо се приготвят, още по-бързо изчезват от чинията.
Facebook Comments Box
30 мин.
лесно
1 г. 6 м.
1 ч. кокосови стърготини
2 с. л. мед
50 гр.кокосово масло и 50 гр. какаово масло (Вариант 1)
100 гр. черен шоколад (Вариант 2)
ванилия
Кокосови стърготини: Фолиева кислилина, С и миниралите цинк, фософор, натрий, манган, магнезий, калций, калий, желязо, Мед: Бетаин, В4 и миниралите - калций, калий, натрий, флуорид, фосфор.
1. В машина за мелене на ядки изсипваме кокосовите стърготини и ги правим на брашно. Добавяме меда и ванилията и разбъркваме за кратко.
2. Варинат 1
На водна баня разтопяваме маслата, добавяме рожковото брашно. С пасатор хомогенизираме сместа. В силиконови формички за лед изсипваме малко от охладената смес, разнасяме и по стените. Охлаждаме във фризера за 2-3 мин.3. Изваждаме формичката от фризера и прибавяме по-малко от плънката. най-отгоре отново заливаме със сместа от масла и рошково брашно. Слагаме формичката във фризера за 2-3 мин.
4. Внимателно вадим готовите бонбони от формичката.
5. Вариант 2
На водна баня разтопяваме шоколад. В силиконова формичка за лед изсипваме малко от разтопения шоколад, разнасяме от него и по стените. Охлаждаме във фризера за 2-3 мин. Изваждаме формичката от фризера и прибавяме по-малко от плънката. най-отгоре отново заливаме с разтопения шоколад. Слагаме формичката във фризера за 2-3 мин.Бързо се приготвят, още по-бързо изчезват от чинията.
1 thought on “Сурови кокосови бонбони”