Бутер банички с ябълки и канела

40 мин.

лесно

3 години +

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 гласа, средно: 4,00 от 5)
Loading...

Необходими продукти

1 лист бутер тесто
1 голяма ябълка или 3 малки
3 с.л. кафява захар
2 с.л. какао
1 ч.л. канела
1 с.л. кокосово масло

Хранителен състав:

ябълка: витамин А, калий, натрий, фосфор

канела: фибри, витамин А, С, Е, калий, калций, магнезий, желязо

Стъпки на приготвяне

1. Обелваме и нарязваме ябълката на парчета. Поставяме в блендер заедно със захарта, какаото и канелата. Смиламе.

2. Към сместта добавяме кокосовото масло и рабъркваме.

3. Разстиламе омекналото тесто. Нарязваме го както е показано на снимката.

4. В средата на оформения квадрат поставяме лъжица от сместа.

5. Прегъваме двата края на квадрата по диагонал. Оформя се красива кошничка.

6. Поставяме баничките в тава върху хартия за печене. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 10 мин, докато получат златист загар отгоре.

Бутер банички с ябълки и канела

Бутер банички с ябълки и канела

papkane2

Facebook Comments Box


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *