–
До 150 гр. тиква - зависи от това, какво количество сте давали до този момент на бебето.
кокосово масло или гхи9пречистено масло)
Витамини В1, В3, В5, В6, С, бета-каротин, фолиева киселина, мед, магнезий, калий, целулоза, Омега 3 , мастни киселини.
1. Най-сладката тиква е т. нар. цигулката или ярко оранжевите тумбести тикви. За първа храна на бебето използваме от този вид.
2. Измиваме добре тиквата. Разрязваме е я на парчета. Премахваме семето от средата на тиквата и изрязваме кората. Нарязваме я на малки парчета и я варим на пара за 10 мин. или до омекване.
3. Поставяме готовата тиква в съд за пасиране. Пасираме. Добавяме мазнината след като пюрето достигне стайна температура. Може да добавим към пюрето кърма или АМ. Възможно е да разхлаби бебето.
–