Лешникови бисквитки от пулпа.
Здравейте всички, днес ще ви покажа рецептата за най-добрите бисквити от лешникова пулпа!
Какво правите с остатъците от лешникова каша, което остава когато правите ядково мляко? Е, ние правим бисквитки. Опитвам се да ги направя колкото е възможно по-здравословно, но понякога добавям парченца тъмен шоколад. Детето ми обожават тези „бисквитки“ толкова, колкото и да пийва домашно бадемово мляко.
Преди да открия тази рецепта винаги съм се чудила, какво да направя с нея. Ние българите сме научени, че трябва да изяждаме последните си залъчета и да не хвърляме храна. Така че след като съм направила ядково мляко или ядкова майонеза, ядковата каша която ми остава притворих в бисквитки, които приготвям за нула време, за същото време се изяждат. Рецептата е подходяща в случаи, че сте решили да постите или имате алергия към млечни, яйца, например!
Както казах, много е вкусна тази рецепта с акцент, какво да правим лешникова пулпа. Процеса на получаването й е: лешници или други ядки, от които сме направили майонеза или ядково мляко. Останалите фино смлени ядки, които досега изхвърлях, този път оползотворих и съм истински доволна от резултата. Ако не сте правили досега такъв кулинарен експеримент, направете го!
Това е и един прекрасен начин да захраните детето с ядки, без притеснение от задавяне.