Черешов сладкиш

60 мин.

лесно

12+

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 гласа, средно: 4,43 от 5)
Loading...

Необходими продукти

2 ч.ч. череши
50 г. масло
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия

Хранителен състав:

Стъпки на приготвяне

1. Измиваме черешите, разделяме ги на половинки и отстраняваме костилките. Поставяме ги в тава, която предварително сме намазали с масло и ги поръсваме със захар. Поставяме ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 мин.

2. През това време разбиваме яйцата със захарта и прибавяме разтопеното масло.

3. Изсипваме пресятото брашно, бакпулвера и ванилията към яйчената смес и разбъркваме до хомогенизиране на тестото.

4. Изваждаме запечените череши от фурната и ги заливаме с тестото. Връщаме обратно тавата във фурната и печем още 30 мин. или до получаване на златиста коричка отгоре.

5. Оставяме сладкиша да изстине. Нарязваме го на парчета и го сервираме с долната страна нагоре.

Черешов сладкиш

Черешов сладкиш
Facebook Comments Box


2 thoughts on “Черешов сладкиш”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *